Kontakt

POVPRAŠEVANJA, VPRAŠANJA, ŽELJE, REZERVACIJE, POZDRAVI

Email + Telefon

ana.ravnak@gmail.com

041 611 142

 

Lokacija

Vojnik pri Celju
studio: Nova Cerkev

Povežimo se

12 + 1 =

V kolikor v 24. urah ne prejmete mojega odgovora, mi prosim pošljite ponovno sporočilo ali me kontaktirajte na Instagram oz. Facebook strani.

Pogosto zastavljena vprašanja

01.

Nosečniško fotografiranje – kdaj priporočaš?

Nosečniško fotografiranje je vsekakor obdobje, ki ga je vredno ovekovečiti – če nam je dano, se ta zgodi le 1x, 2x … v življenju in čeprav se v tistem trenutku morda ne počutiš najbolje, si boš čez mnogo let želela pogledati fotografije ali jih pokazati svojemu odraslemu otroku.
Nosečnice ponavadi fotografiram tam od 28.-33. tedna nosečnosti oz. rekla bom tako: odvisno od tvojega počutja in velikosti trebuščka. 
Priporočam, da se nosečnice, ki imate manjše trebuščke izogibate črnim oblačilom, saj vam bo ta barva optično še bolj pomanjšala trebušček.

02.

Fotografiranje novorojenčka – kdaj in kje?

Fotografiranje novorojenčkov ponavadi izvedemo tam med 7. in 12. dnevom starosti, saj so takrat še veliki zaspančki, še vedno dovolj “mehki” za povijanje v povijalke, kar jih spominja na občutke v maternici. V primeru, da se v tem času še ne počutite, da bi se podali na pot do studia, lahko fotografiranje novorojenčka zamaknemo tudi na kasneje. Moj stil fotografiranja mi dopušča, da lahko podobne fotografije naredimo tudi, ko že dopolnejo mesec dni starosti.
Novorojenčke fotografiramo v studiu, v prostoru, ki je prijetno topel in ima optimalne svetlobne pogoje, da lahko ustvarimo kakovosten izdelek. Za počitek za starše je poskrbljeno na kavču ali postelji :). V primeru, da vseeno ne morete do studia, se lahko na vašem domu izvede lifestyle način fotografiranja.

V paket fotografiranja novorojenčka so vključene tudi fotografije s starši in sorojenci. Predvsem tem podobam dajem poudarek, saj bodo vašim odraslim otrokom in vam, te fotografije nekoč predstavljale največ.

03.

Cake smash in Clean up fotografiranje

Se še spomnite naših fotografij iz otroštva, ko so nas starši peljali v središče mesta po fotografijo s slavno torto za 1., 2. rojstni dan? Naj se tradicija družinskega fotografiranja ne zaključi ob fotografiranju vašega novorojenca.
Okvirno 14 dni pred praznovanjem 1. rojstnega dne (oz. kadarkoli po želji) bo otrok zaužil prve okuse sladkosti ob fotografiranju s tortico :).
V Cake smash paket fotografiranja so vklučene čiste družinske fotografije in fotografije s tortico, čisti portreti skoraj malčka, packanje s tortico in na koncu se bo vaš malček okopal še v škafu napolnjenim z vodo. Vam pravim, dogodek za vso družino :). 

04.

Kje se nahaja tvoj studio? Kje fotografiraš v naravi?

Moj 80 m2 velik studio se nahaja v Novi Cerkvi, blizu Vojnika pri Celju. Točno lokacijo vam pošljem na email ob potrditvi vašega termina.
Čeprav ljubim svoj skrbno pripravljen prostor za naša fotografiranja, je moj najljubši studio prav narava. Kulisa le-te v vsakem letnem času ponuja nekaj čarobnega – unikatnost. Sama nisem pristaš “nakičanih” lokacij, zato bom za fotografiranje ponavadi izbrala preprost travnik, ker želim, da je fokus fotografije na čustvih, na vaši družini. V okolici studia imam nekaj skrbno izbranih kotičkov in ob vašem fotografiranju vas peljem v kotiček v naravi, ki v danem terminu najlepše izpade :). Seveda pa se na vašo željo pripeljem tudi na lokacijo, ki jo predlagate vi (v tem primeru se obračunajo še potni stroški).

05.

Si lahko pri tebi izposodimo tudi obleke za fotografiranje?

Seveda, v mojem studiu se nahaja velika garderoba za mamice in otroke. Izposoja oblek je že vključena v ceno. Priporočam, da si pred fotografiranjem pogledaš kaj je na voljo zate in tvojega malčka, na mojem Instagram profilu pod highlightsi “wardrobe w(omen), wardrobe g(irls), wardrobe b(oys).
Na splošno pa priporočam, da se za fotografiranje oblečete v bolj zemeljske tone, luštno pride tudi jeans in bele majice, prav tako pa priporočam, da se izogibate potiskom na majicah.

06.

Kako dolgo bomo čakali na končne fotografije?

Moja želja nasploh v življenju je delovati po principu: “kar lahko narediš danes, ne odlašaj na jutri”. Enako velja tudi za izbor in obdelavo vaših končnih fotografij, kar pomeni, da nikoli ne boste na fotografije čakali dlje, kot teden dni (razen, če bi prišlo do izrednih življenjskih situacij), večinoma pa jih prejmete še prej :).